keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Luukku 9: Gluteeniton pannari

Pannari on helppo, mutta herkku. Gluteenittomasti sen voi toteuttaa helposti esimerkiksi Semperin gluteenittomilla jauhoilla.

4 dl Semperin Fin Mix -jauhoseosta
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
100 g rasvaa
(1 dl perunamuusia)

Ensimmäisenä taikinaan lisätään kuivat aineet. Seuraavana vuorossa on maito ja perunamuusi, mikäli sitä halutaan lisätä. Sen avulla voidaan saada kuohkeutta pannariin, mutta se onnistuu myös aivan hyvin ilman sitäkin. Sen sijasta voi laittaa myös rahkaa taikinaan. Näiden jälkeen lisätään sulatettu rasva ja annetaan taikinan nousta noin 10 minuuttia. Pannaria paistellaan voidellulla pellillä noin 200 asteessa noin 40 minuuttia. 

Taikina alkaa kuplia noustessaan.

Pannari saa mukavasti väriä uunissa!

Pannarin päälle voi laittaa mitä mielensä tekee. :)

Makeaa keskiviikkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti