Lupailin jatko-ohjetta pipareista, joten tässä se tulee! Tein juustokakun mustikoilla kuorrutettuna ja pohjan teinkin ensimmäistä kertaa pipareista joulun aikaan sopivasti. Keksipohja voi olla mitä vain! piparit tuovat kakkuun joulun makua.
Keksit murskataan ja voi lisätään joukkoon. Pohja taputellaan leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Suosittelen muuten vuoraamista!
Mukavaa viikonloppua! :)
Pohja:
n. 225 g keksejä ( pipareita kokeillen sopiva määrä, jotta vuoan pohja peittyy)
75 g voita
Keksit murskataan ja voi lisätään joukkoon. Pohja taputellaan leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Suosittelen muuten vuoraamista!
Täyte:
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 purkkia rahkaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl Maizenaa tai perunajauhoja
Nämä
vatkataan sekaisin sähkövatkaimella, kerma luonnollisesti ensin
yksistään. Tämä seos kaadetaan vuokaan keksipohjan päälle. Laitoin nyt
mustikoita päälle. Kakkua paistetaan uunin keskitasolla noin 50 minuuttia 175
asteessa. Kakun tulee jäähtyä hyvin ennen jääkaappiin laittamista. Se
kannattaa irrottaa irtopohjavuoastakin vasta useiden tuntien päästä tai
mielellään vasta seuraavana päivänä.
Mukavaa viikonloppua! :)
Otetaanko kohta uusiksi;)
VastaaPoista