lauantai 19. joulukuuta 2015

Luukku 19: Piparipohjainen juustokakku

Lupailin jatko-ohjetta pipareista, joten tässä se tulee! Tein juustokakun mustikoilla kuorrutettuna ja pohjan teinkin ensimmäistä kertaa pipareista joulun aikaan sopivasti. Keksipohja voi olla mitä vain! piparit tuovat kakkuun joulun makua.

Pohja:
n. 225 g keksejä ( pipareita kokeillen sopiva määrä, jotta vuoan pohja peittyy)
75 g voita

Keksit murskataan ja voi lisätään joukkoon. Pohja taputellaan leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Suosittelen muuten vuoraamista!

Täyte:
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 purkkia rahkaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl Maizenaa tai perunajauhoja

Nämä vatkataan sekaisin sähkövatkaimella, kerma luonnollisesti ensin yksistään. Tämä seos kaadetaan vuokaan keksipohjan päälle. Laitoin nyt mustikoita päälle. Kakkua paistetaan uunin keskitasolla noin 50 minuuttia 175 asteessa. Kakun tulee jäähtyä hyvin ennen jääkaappiin laittamista. Se kannattaa irrottaa irtopohjavuoastakin vasta useiden tuntien päästä tai mielellään vasta seuraavana päivänä.

Mukavaa viikonloppua! :)

1 kommentti: