Kirjoittelen tässä uudestaan pipareiden ohjeen tänne jakoon! Olen julkaissut sen jo viime vuonna, mutta ajankohtaisuuden vuoksi tässä se vielä uudelleen! Itse asiassa olen tässä kehitellyt yhden uuden jouluisen juhlaherkun pipareiden pohjalta, josta kirjoittelen myöhemmin lisää!
Pipariohje:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl siirappia
2 tl kanelia
5 1/2 dl gluteenittomia jauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Ensimmäisenä
laitoin liedelle kattilaan sulamaan margariinia. Sinne lisäsin hetken
kuluttua sokerin, siirapin ja kanelin. Kuumensin ja sekoittelin seosta
niin kauan, kunnes se alkoi hieman kuplia. Silloin otin sen jäähtymään.
Seuraavaksi lisäsin kaikki kuivat aineet keskenään kulhoon.
Tällä
kertaa laitoin Semperin luontaisesti gluteenitonta Karkeaa jauhoseosta 3
dl. Siihen lisäsin noin 1 dl hirssijauhoa ja 1,5 dl maissijauhoa. Kyseiset jauhot tekevät pipareista melko vaaleita.
Seuraavaksi kaadoin jäähtyneen seoksen kuivien aineiden joukkoon ja sekoitin.
Kun
maistelulta maltoin, laitoin kulhon jääkaappiin, jotta taikina voisi
siellä hieman vetäytyä ja kiinteytyä. Tunti jääkaapissa pitoa riittää aivan hyvin!
Pipareiden kuvat ovat viime vuodelta, jolloin tein pari perinteistä piparia sekä piparit Pikku Myyn ja
Muumipeikon muotoisina. Paistoin pipareita
uunissa 200 asteessa noi 8-10 minuuttia.
Tällä
ohjeela pipareita tulee noin kymmenen, riippuen siitä, kuinka suuria
pipareita tekee ja kuinka paljon taikinaa syö leivonnan aikana. :D Minusta
piparit ovat oikeastaan parhaimpia taikinan muodossa. :D Kuitenkin ne
täytyy aina leipoa loppuun asti! ;)
Palailen piparien jatko-ohjeista myöhemmin!
Rentouttavaa viikonloppua! :)
Palailen piparien jatko-ohjeista myöhemmin!
Rentouttavaa viikonloppua! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti