perjantai 18. joulukuuta 2015

Luukku 18: Gluteenittomat piparit

Kirjoittelen tässä uudestaan pipareiden ohjeen tänne jakoon! Olen julkaissut sen jo viime vuonna, mutta ajankohtaisuuden vuoksi tässä se vielä uudelleen! Itse asiassa olen tässä kehitellyt yhden uuden jouluisen juhlaherkun pipareiden pohjalta, josta kirjoittelen myöhemmin lisää!

Pipariohje:

150 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl siirappia
2 tl kanelia
5 1/2 dl gluteenittomia jauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Ensimmäisenä laitoin liedelle kattilaan sulamaan margariinia. Sinne lisäsin hetken kuluttua sokerin, siirapin ja kanelin. Kuumensin ja sekoittelin seosta niin kauan, kunnes se alkoi hieman kuplia. Silloin otin sen jäähtymään. Seuraavaksi lisäsin kaikki kuivat aineet keskenään kulhoon.

Tällä kertaa laitoin Semperin luontaisesti gluteenitonta Karkeaa jauhoseosta 3 dl. Siihen lisäsin noin 1 dl hirssijauhoa ja 1,5 dl maissijauhoa. Kyseiset jauhot tekevät pipareista melko vaaleita.

Seuraavaksi kaadoin jäähtyneen seoksen kuivien aineiden joukkoon ja sekoitin.




Kun maistelulta maltoin, laitoin kulhon jääkaappiin, jotta taikina voisi siellä hieman vetäytyä ja kiinteytyä. Tunti jääkaapissa pitoa riittää aivan hyvin!


Pipareiden kuvat ovat viime vuodelta, jolloin tein pari perinteistä piparia sekä piparit Pikku Myyn ja Muumipeikon muotoisina. Paistoin pipareita uunissa 200 asteessa noi 8-10 minuuttia. 

Tällä ohjeela pipareita tulee noin kymmenen, riippuen siitä, kuinka suuria pipareita tekee ja kuinka paljon taikinaa syö leivonnan aikana. :D Minusta piparit ovat oikeastaan parhaimpia taikinan muodossa. :D Kuitenkin ne täytyy aina leipoa loppuun asti! ;)

Palailen piparien jatko-ohjeista myöhemmin!

Rentouttavaa viikonloppua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti