Tänä syksynä on tullut hommattua marjoja pakkaseen reilusti! Kaksi pakkasta on nyt pullollaan vadelmia, mustikoita ja nyt puolukoitakin. Nyt kelpaa syödä marjoja reilusti! Puolukatkin on hyviä, kun niistä keksii vain hyvät reseptit. Sellaisenaan ne tuntuvat ehkä vähän liian kirpeiltä. Farinan karkean riisijauhon pussissa on hyvä ohje gluteenittoman vispipuuron tekemiseen. Normaalistihan vispipuuro taidetaan yleensä tehdä aina mannasuurimoihin, mutta tässä versioissa ne korvataan karkealla riisijauholla.
Vispipuuroa tuli siis kokeiltua pitkästä aikaa! Lopputulos oli aivan hyvä!
Vispipuuron ohje löytyy tosiaan tästä paketistakin, mutta laitetaan se vielä tähänkin:
1 litra vettä
3,5 dl puolukoita
2 dl karkeaa riisijauhoja
0,6 dl sokeria
Ensimmäisenä puolukoita keitetään vedessä noin 10 minuuttia. Sen jälkeen ohjeen mukaisesti tulisi siivilöidä liemi. En kuitenkaan alkanut siivilöintihommiin, vaan ajattelin syödä kaiken puolukoista. Seuraavaksi jauho vispataan joukkoon. Täksi aikaa otin kattilan pois liedeltä. Nyt seosta keitellään noin 10-15 minuuttia ja lopuksi lisätään sokeri. Puuron tulee antaa jäähtyä kunnolla. Sen jälkeen vatkasin sitä sähkövatkaimella jonkin aikaa, jotta puurosta tulisi ilmavampi ja juoksevampi.
Lopputulos alkaa on siis vatkauksen jälkeen valmis! Kaiken kruunaa kuitenkin vaniljakastike, jota lorautetaan vielä puuroon. Nam!
Marjaisaa syksyä! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti