sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Testissä lehtikaalisipsit

Lehtikaali. Superfood. Onko se oikeasti hyvää? Mitä siitä voi tehdä? Lehtikaalisipsit tuntuvat olevan nyt trendiherkku. Uteliaisuuteni heräsi ja päätin testata kyseistä herkkua: ovatko ne oikeasti hyviä?

Lehtikaalihan sisältää paljon vitamiinja ja rautaa ja on hyvin terveellistä. Lehtikaalisipseihin ei tarvita itse kasviksen lisäksi kuin oljyä ja suolaa sekä halutessaan muita mausteita. Tein sipsit lähinnä tämän ohjeen mukaisesti. Ensin pesin lehtikaalit ja kuivasin ne hyvin. Kyseisessä K-ruoan ohjeessa mainittiin, ettei sipseistä tule rapeita, mikäli ne ovat kosteita.

Revin lehtikaalit pieniksi palasiksi (huom: ne kutistuvat uunissa). Sen jälkeen lisäsin niihin noin pari ruokalusikallista rypsiöljyä ja ripottelin sekaan suolaan. Sekoitin ne hyvin kulhossa ja laitoin uunin lämpeämään noin 150 asteeseen.

Asettelin sipsin pellille leivinpaperin päälle ja mielenkiintoa täynnä työnsin ne uunin.

Noin puolessa välissä paistoa, 10 minuutin jälkeen, kääntelin sipsejä.

Uunituoreet lehtikaalisipsit noin 25 minuutin paiston jälkeen! Annoin niiden hieman jäähtyä, jonka jälkeen maistelin...

Siinä ne nyt ovat. Lehtikaalisipsit! Hmm, en oikein tiedä, mitä mieltä niistä olisin. Maku oli aika voimakas. Ne todella olivat rapeita, mutta kuitenkin sulivat suussa pian. Enkä tarkoita tätä sulamista välttämättä vertauksena herkullisuuteen. :D Ensimmäinen maku (etenkin dipin kanssa!) on aika hyvä, mutta jälkimaku oli asteeltaan "nyt äkkiä jotain muuta suuhun!". Kyllä niitä silti tuli useita maistettua. Vaikka en ole mitenkään myyty tästä herkusta, ehkä teen niitä vielä toistekin, en tiedä. Suosittelen kuitenkin testaamaan tätä erilaista versiota sipseistä! 

Aurinkoisia syyspäiviä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti