maanantai 19. lokakuuta 2015

Gluteenittomat perunaleipäset


Peruna on hyvä ainesosa leivonnassa kuohkeuttamaan lopputulosta. Tein jokin aika sitten gluteenittomia perunaleipäsiä, joihin käytin perunamuusia.

n.  dl perunamuusia
 6 dl Semperin jauhoseosta
 2 dl hirssijauhoja
5 dl vettä
vajaa 2 pussia kuivahiivaa
loraus rypsiöljyä
ripaus suolaa

Lämpimään veteen lisäsin ensimmäisenä kuivahiivan. Tämän jälkeen lisäsin suolan ja öljyn sekä lusikoin perunamuusia sekaan ja sekoitin hyvin. Viimeisimpänä sekoitin joukkoon jauhot. Annoin taikinan kohota noin puoli tuntua lämpimässä vesihauteessa. Paistoin leipäset uunissa puolisen tuntia noin 200 asteessa. Taikina oli hyvin tahmeaa ja löysää tarttuen myös käsiin. Käytin apuna jauhoja, jotta sain aseteltua taikinat leipästen muotoon pellille.
Lopputuloksena leipäset olivat saaneet mukavasti väriä pintaan, sekin perunan ansiosta!

Sitten kasailtiinkin mieluisat täytteet leipäsiin iltapalaa varten.

Mukavia syyspäivä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti