perjantai 17. heinäkuuta 2015

Hampurilaispäivä

Herkuteltiin tässä yksi päivä omatekoisilla hampurilaisilla. Tein sämpylät soveltaen patonkien ohjetta, josta olenkin kirjoittanut täällä. Rasvaa en laittanut aivan noin paljoa ja jauhojen määrä pysyi suunnilleen samana, nyt käytin tosin vain Semperin jauhoja ja hirssijauhoja. 

Annoin taikinan kohota reilun puoli tuntia lämpimässä vesihauteessa. Sen jälkeen leivoin niistä sämpylät pellille. Taikina sai olla todella löysää, jauhotetuin käsin sain ne pyöräytettyä pellille suunnilleen sämpylän muotoisiksi palleroiksi! 

Tasoittelin niiden pintaa hieman, mutta onneksi sämpylät kohosivat mukavasti uunissa ja pintakin tasoittui samalla. :D 

Sämpylät saivat vähän väriä uunissa, vaikka ne aina vaaleiksi jäävätkin! Annoin niiden olla uunissa 20 minuuttia 200 asteessa. Sämpylöistä tuli (tällä kertaa ;) ) pehmeitä. Hampurilaisten väliin paistettiin jauhelihapihvit, laitettiin salaatit ja juustoon myös.


Herkullisia heinäkuun päiviä! :)

2 kommenttia: