tiistai 7. heinäkuuta 2015

Hirssipuuroa


Takana on parin viikon työrupeama toisaalla päin Suomessa ja sieltä tarttui mukaan myös muutama ruokavinkki omaankin arkeen! Aamupuuroja ei ole tullut syötyä aikaisemmin kotona ollessa, mutta nyt sain siihen kipinän! Hirssi toimii hyvin puurona ja onhan hirssissä ravintoarvoakin. 



Hirssihiutaleista olen tehnyt puuroa, myös suurimoista se onnistuisi. Laitoin kattilaan ensin noin puoli desilitraa vettä ja annoin sen imeytyä hiutaleisiin, joita oli desin verran. Sen jälkeen lisäsin sinne 3 dl maitoa ja keittelin sitä rauhakseen. Puurosta tulee sitä parempaa, mitä kauemmin sen antaa hautua. Sen vuoksi lisäilin sinne keittäessä vielä maitoa tarpeen mukaan.



1 dl hirssihiutaleita
0,5 dl vettä
3 dl maitoa 
ripaus suolaa

Hirssipuuron päälle sopii hyvin myös mustikkakiisseli, jota keittelin pakastemustikoista. :)


Makoisia kesäpäiviä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti