Viikonloppuisin on kiva tehdä jotain herkumpaa ruokaa. Viime syksynä innostuttiin tekemään pulled porkia, eli nyhtöpossua, revittyä possua tai millä sitä haluaa kutsuakaan! :D Siitä kirjoitin syksyllä ja sen voi lukea täältä. Nyt päätettiin kuitenkin kokeilla tehdä samaa kalkkunasta! Kalkkuna on mielestäni todella hyvää ja se on myös vähärasvaisempi vaihtoehto. Ostettiinkin noin kilon köntti sitä ja siitä riittikin ruokaa koko viikonlopuksi! :D
Otin siis kalkkunan lämpiämään huoneenlämpöön noin tuntia ennen uuniin laittamista. Ostettiin siis aivan maustamaton pala, johon silppusin kuusi valkosipulin kynttä. Se voi kuulostaa aika paljolta, mutta kypsyessään tunteja uunissa niiden maku tasoittuu ja tuo juuri sopivasti valkosipulin makua ruokaan!
Uuniin kalkkuna laitettiin vuorattuna kahteen folioon. Siellä se sai köllötellä uunissa reilut viisi tuntia 150 asteen lämmössä. Kun kalkkuna alkoi olla pikkuhiljaa valmista, tein myös uunijuureksia, jotka laitoin samalla uuniin jo kypsymään. Porkkanat ja punajuuret maistuvat hyviltä paistettuna uunissa!
Kun liha on otettu pois uunista, laitetaan se tarjoiluastiaan. Tämä kalkku oli niin muhevaa sorttia, että sai tehdä työtä, että sai sen haarukoitua astiaan! Hyvä vain! :D Sitten loppujen lopuksi koko pala haarukoitiin pieneksi tähän astiaan ja lisättiin vähän suolaa. Avot!
Makoisaa viikkoa! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti