torstai 12. helmikuuta 2015

Gluteenittomat valkosipulivoipatogit

Leipomishommia vaihteeksi! :D Viime aikoina on tullut jotenkin vähemmän leivottua leipiä, saatikka edes syötyä niitä! Nyt taas vaihteeksi tuli tehtyä niitäkin. Sovelsin Semperin ohjevihkosesta patonkien ohjetta hieman ja tein niistä valkosipuliversioita. Valkosipuliin on tullut kyllä hurahdettua. :D

Patongit kohoamassa liinan alla

Valkosipulivoipatongit:

75 g margariinia tai voita
3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 dl Semperin karkeaa jauhoseosta
2 dl riisijauhoja
2 dl maissijauhoja

Ensimmäisenä sulatetaan rasva, johon lisätään vesi. Seoksen annetaan hieman jäähtyä. Lisätään joukkoon hiiva ja suola. Sekoituksen jälkeen kaadetaan jauhot sekaan. Seuraavaksi taikinan tulee antaa kohota 30 minuuttia. Minä laitoin lavuaariin tulpan ja laskin siihen kuumaa vettä. Laitoin taikinakulhon tähän lämpimään hauteeseen ja liinan päälle. Sen jälkeen alustetaan patongit pellille ja annetaan kohota liinan alla vielä 20 minuuttia. Tein veitsellä viiltoja patonkien päälle ja laitoin niihin murskattua valkosipulia ja vähän voita. Sitten uuniin 250 asteeseen noin 10 minuutiksi! Pari-kolme kynttä on varmaan tullut pilkottua näihin. :D Voin aika hyvin taata, että valkosipulin tuoksu leviää koko kämppään! :D


Aurinkoista loppuviikkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti