Nyt ei ole Karkilla järin hyvä päivä, eikä edes karkkipäivä. Kutsumaton vieras tuli kotiimme, ja näköjään ei aio ihan heti lähteä. Sitä on yritetty hätistää erinäisillä lääkkeillä, levolla, vitamiineilla ja jopa valkosipulilla! Se muuttaa vain vähän paikkaa. Ensin se tuli nenään, sitten korviin ja kun jo luulin päässeeni siitä eroon, niin kurkkuun ja hengitysteihin se sitten jämähti. Noh, flunssahan se tuli kylään. Oikea syysflunssa! Se ei sitten auta kuin asustaa sen kanssa ja toivoa, ettei se enää kauaa viihtyisi.
Flunssan kanssa elo ei ole mukavaa, eikä helppoa. Mutta monet keinot flunssalaisen pelastukseksi on olleet käytössä.
1. Kuuma mehu. Miksi sitä ei tule muuten juotua lämpimänä? Se on hyvää! Ja ah, tekee hyvää myös kurkulle.
2. Lastenohjelmat ja elokuvat. Kun on sairaana, on oikeutettu katsomaan vaikkapa muumeja, vai mitä? Mutta miksei niitä voisi katsoa muulloinkin? Muumit ainakin ovat niin viisaita -ja mainioita!
Tässä muutamia otteita:
Muumipeikko: "Tässä tarvitaan nyt hellää ja ymmärtäväistä naista!"
Pikku Myy: "Mutta minähän olen! Pähkinänkuoressa!"
Hemuli: "Mitä sinä teet?"
Muumipeikko: "Yritän kantaa Niiskuneitiä kotiin."
Hemuli: "Tukeva tyllerö. Tästä tulee vaikeaa."
3. Hyvä lukeminen. Sairaana voi lukea ihan sitä kirjaa mitä haluaa. Voisi varmaan muulloinkin :D Mutta silloin ei tarvitse tarttua koulukirjoihin, niin kuin yleensä! Nyt lukemiseksi valikoitui lempparikirjailijan, Riikka Pullkisen uusin kirja. Se on hieman erilainen kuin aikasemmat, mutta edelleen Pulkkisen tyylillä kirjoitettu. Voin suositella kyseisen naisen kirjoja! Ja välillä muutama mynthoni poskeen.
4. Rahkaletut ja itsekeitetty vadelmahillo. Nam. Niistä ei valitettavasti ole nyt kuvaa, koska kaikki ehtivät jo kadota.. Letut ovat kyllä hyviä ja niitä syön kyllä aina silloin kuin tekee mieli! :P
Flunssalaisen rahkalettujen ohje tosin nyt on aika summittainen..
reilu puoli desilitraa maitoa
yksi rahkapurkki
perunasuurimoita jonkin verran
perunajauhoja noin vajaa desilitra
psylliumia ruokalusikallinen ja se lisätään noin 1/2 dl vettä ja annetaan turvota noin 10 min,
sen jälkeen lisätään taikinaan
vajaa desilitra riisijauhoja ja leivinjauhetta sekoitettuna siihen
pieni ripaus suolaa ja sokeria
Annetaan turvota noin 20 min
... Ja sitten tarvittaessa lisäillään kaikkea sen verran sopivasti, että taikinasta tulee sopivan paksu.
Kyllä te tiiätte ;)
5. Terveiset siis täältä tukipisteeltäni: sohvalta. Myös kaukosäädin ja pehmoiset pöllösukat kuuluvat tärkeään varustukseen taistelussa flunssaa vastaan.
Pysytään vahvoina, siskot! ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti