Koska ostin alkusyksystä niin paljon puolukoita pakkaseen, ettei niitä saisi syötyä pelkästään vispipuuroa keittämällä, josta ohje löytyy muuten täältä, tein varmaan ensimmäistä kertaa puolukkapiirakkaa! Täytyy kyllä sanoa, ettei se ollut ollenkaan niin kirpeää, mitä ensin epäilin.
Pelastuksena kirpeyteen toimi varmaan taikinamuru, jota laitoin piirakan päälle.
n. 6 dl gluteenittomia jauhoja
1 rkl soodaa
1 dl perunajauhoja
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1 prk rahkaa
150 g voita/margariinia
Muru:
n. 50 g voita
1 dl Semperin jauhoja
0,5 dl sokeria
Näillä määrillä sain piirakkaa koko pellillisen! Jauhoina käytin enimmäkseen Semperin Fin Mix -jauhoseosta, mutta lisäsin kuuteen desiin myös maissijauhoja. Ensin lisäsin kuivat aineet keskenään, jonka jälkeen ensin maidon ja sitten rahkan. Rasva lisättiin taikinaan siis aivan viimeisenä. Levittelin taikinan koko pellin pituudelle, ripottelin marjoja noin 3,5 desiä ja päälle tein taikinamurua. Paistoin piirakkaa uunissa parisenkymmentä minuuttia noin 200 asteessa.
Turhaan on tullut vieroksuttua puolukoita makeassa leivonnassa!
Mukavaa alkuviikkoa! :)
Tätähän voisi käyttää vaikka joissain juhlissa tarjottavana jäätelön ym kera;)
VastaaPoistaKyllä vaikka voisikin :)
Poista