keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Hirssiset rahkaleivät

Karkin keittiössä tapahtuu! Niin kolhuja kuin leipomuksiakin.. :D Eilen teki mieleni saada tuoretta leipää ja koska kaupassa on kahta eri leipää tuoreena, jota pystyn syömään, kaipaa välillä vaihtelua! Innostuinkin kokeilemaan omaa reseptiä, jota vielä en siinä vaiheessa tiennyt. :D Lähdin siis liikkeelle siitä, että haluaisin tehdä jotain hirssistä (pitkästä aikaa!) ja jonkinlaisia leipäsiä. 

Ei kuitenkaan rusinoita tällä kertaa sekaan. :D
Tämä leipominen oli kyllä melkoista luovaa puuhaa, heittelin sekaan kaikenlaista mitä löysin. :D Haha! Ja ne mitä ei löytynyt (kuivahiiva) täyty korvata jollain, mitä löyty (leivinjauhe). :D Jollain halusin kuohkeuttaa leipää, joten laitoinpa sitten rahkaa sekaan! Tämä hieman epäillen, mutta yllättävänkin hyvää tuli! Resepti täytyy siis pistää tänne itsellekin mieleen, niin seuraavalla kerralla ei tarvitsi arvailla. 

2 dl hirssijauhoja
2 dl riisijauhoja
2 dl maissijauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
n. 100-125 g rahkaa
n. 1 dl maitoa

Ensiksi lisäsin kaikki kuivat aineet ja sekoitin ne hyvin keskenään. Sen jälkeen lisäsin rahkan ja maitoa. Maitoa laitoinkin sen verran, että sain taikinasta mukavan löysän, suunnilleen desin verran. Taputellaan pellille leipäsiksi. Tökitään haarukalla reikiä pinnalle ja sitten vain uuniin. Paiston noin 200 asteessa ja 15-20 minuuttia.




Rahka teki leipiin mukavan maun mielestäni! Se oli ainakin erilainen kuin viime aikoina syömissäni. :D Se teki leivän koostumuksesta myös hyvin pehmeän ja kuohkean. Ensi kerralla taidan tehdä leivistä joko vähän ohuempia tai sitten reilusti paksumpia, jolloin ne voi halkaista. 


Iltapalalle leivän lisäksi keitin myös vihreää teetä. Sen jälkeen saunan löylyihin.  

Kiitos. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti